Saturday:)

Jaa, lördag mina vänner. Blev en extremt seg dag. Hade egentligen tänkt tvätta men fy sjuttsingen vad slut jag är sedan igår. M, som borde vara ännu tröttare är dock i full gång, galning! Blir dock mysig tv-spelskväll ikväll, nu när vi är såpass nära TV:n att vi kan läsa legogubbarnas meddelanden. (Ja, jag gillar tvspel, men bara lego. Och sådana spel man kan peppra ihjäl någon i. (Friskt och bra det där lät, haha))

Appropå att vara nära TV:n då.. hur känns det? Gryymt, är så jäkla nöjd. Hela huset känns plötsligt mycket varmare. I jämförelse kändes alla möbler tidigare insnörda lite på måfå, och att det nu känns.. hemtrevligt! Vi har så himla mycket fina grejer, men det allra finaste har tidigare spelat biroller till IKEAS stråkar. Men nu så, nu börjar här kännas som en plats jag kan vara stolt över. Bjuda över grannar och annat löst folk. Kanske tillomed vågar ha mormor här, haha :D Det, är en bedrift gott folk!

Bilder då? Tja, ni fick ett par stycken av M igår såg jag, och så ska vi nog kunna skrapa fram ett par till inom en snar framtid så man faktiskt ser hur det egentligen ser ut. :)

Over and out!

Godmorgon snöiga lördag!

Nu blir det ett sådant här fint natt inlägg 3 snarkande individer som har en tävling brevid! Leia tror jag vinner överlägset...

Iaf idag har det varit full spurt hela dagen Emma har gjort stor omvändning inut i huset så jag blev ståendes där i en hög kablar som skulle in. Men allting blev mkt mera oss.
Bättre i finmatsalen med större yta samt så man kan ställa dit extra stol om någon faktsikt skulle få för sig att hälsa på oss =) ;).
Sen en myshörna vid bokhyllan där förr hemma underhållningen stod.
Sen för min del fylligare ljud och vi kan nu spela lego starwars och jag faktiskt kan se någonting. Börjar bli gammal så allting blev mera pensionärs vänligt dvs.
Iaf stor tumme upp till Fröken Emma som gör dagarna spännande =).

Sen har vi tagit bort avbegrännsningen mitt i huset så fluffe som börjar bli stor kan jaga sin boll i sinne! Han är allt en virrboll!
Krattade lite löv tills jag insåg jag var rätt allergisk så får dela upp det samt äntligen fått bort den där ***sandlådan som ej passade in någonstanns alls logiskt på bakgården! Men fick för mig iden att kika in delar vi har till en hundgård så får se om man kanske ger sig på det nu någon dag om det blir varmt!

Kom dock monster snöflingor inatt så får se hur sommaren kommer sig! Brinner inte mkt för snö alls började som få vårkänslor men snön ruinerade den för stunden.

Iaf dags att göra som familjen slå av lampan små kika på supernatural och vakna upp till en till fin dag! Godmorgon Lördag :) Och Godmorgon älskling!

//M.J

Some pics mkt småfix kvar att göra men det är det man lever för, om man blir klar finns ju det inget mer att göra =)
någon älskar sin leksak!

och här tittar fluffy the destroyer of worlds väldigt drygt på mig och säger jag ska släcka ner!
Sleep tight :)

Ommöblering!

Hejsan hoppsan gott folk!
Marcus har haft sin bloggpremiär efter oändligt mycket tjat, haha! Det heter faktiskt hemmahosemmaomarcus men nu är det gjort, kan ju va kul för er att se husutvecklingen ur någon annans synvinkel tänker jag.

Idag skulle va en stillsam dag, men icke sa nicke, vi möblerar om hela huset haha! Vår enorma soffa har fått vrida på sig. Ärligt talat var jag skeptisk till en början. Kändes så oortodoxt att möblera ett avlångt rum åt 'fel' håll, men se på sjuttsingen, det blev bra!

Min största fundering vad man skulle hitta på med den svarta väggen, men fick en snilleblix och beslöt mig för att vi ska göra en biblioteksvägg. Det löser problemet med vad vi ska kalla matsalen (Tidigare biblotek/matsal/finrummet) och dessutom blir det mer luftigt. Det har nämligen sett något övermöblerat ut fram tills nu.

Så, när alla möbler är på plats ska vi känna efter ända ned i lilltårna och sedan ta ett beslut. Måste dock medge att jag är rätt övertygad redan nu! Bilder får ni när det är klart.

Det var allt för idag, kramkram!

Hejsan osvmedmera.

Tänkte hinna göra ett inlägg mitt i allt blomster gräva sönder gräsmattan försöka förstå mig på blommor grejjen hinna notera ner ett inlägg.

Heter Marcus och är Fröken Emmas sambo vi har rätt fullt upp både inne och ute samtidigt som vi har fluffy som beter sig som hulken i huset men hundarna är sötast och vänligaste i värden! Tack till han som uppfann eltejp!

Iaf mitt nuvarande projekt är att styra till utgården ta ort en hemsk sandlåda där som är mer sand än i sahara som innehåll.
Försöker lasta av Emma all den belastning jag orkar för hon är speedygonzales med sommarkänslor. Hon är allt för söt iallafall. Har 1 Prinsessa och 2 hundar som tävlar i snarkeri hehe :D

Imorgon / dag blir det fara och fylla på kolsyre apparaten det behövs verkligen gillar allt i allo affären som vi har!

Man har som inte uppfattat man har hus än skulle nog aldrig kunna ha lägenhet igen icke. Tack älskling för vi bor här ;)

Min menings uppbyggdnad är sämst och min staning är som den är! Kan skriva ett Stort M -> läs onödig text.
Jaja hoppas vi får besök snart av någon man börjar sakna våra föräldrar när man bor i ett nästan annat land :)

Lite bilder från dagen ska fixas innan jag tar en 4 timmars powernap!
Glad sommar allihopa //oss =D
Sommargrävajord låten får the day  : http://youtu.be/Sc19WSY3NI0


Hello kitty på min dator för att försöka lura flickvän att använda vanligt tangentbord när hon pluggar :)

Trött o less leia :)
Oxå en 2 år gammal påskbil från husvagn långt upp i norr :D

Sovgott och happy morning mates! Peace  :)

Hej sol :)

Såhär trevligt ser det ut utanför oss nu! Marcus fick sig något ryck och beslöt sig för att nu jäklar skulle vi få ordning på trädgården! Det här är en del av resultatet :)
(Det mesta får dock vänta tills jag har körkoret, det vi slitit fram nu är sådant som legat i förrådet eller som finns i byn där vi bor)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amplarna fick bli ett substitut, de jag bloggade om igår kom inte igår, och skulle tydligen inte göra det heller. Piss på dem! Tycker dock dessa var fina de med, de fanns nere på vår söta lilla blomsteraffär och kostade inte alls så farligt som jag trodde, score!

Satte lila penséer i dem, tycker de är så himla gulliga, och sådana har min lilla mamma köpt varje år sålänge jag kan minnas.

Och så är det stationsklockan, den som 'alla' har. Åtminstone i Skellefteå, här har jag inte sett den alls.  Jag älskar den husomhelst, och har längtat länge efter att sätta upp den. (Ja, sedan jul, då jag köpte den.)

Det här.. erm, klätterrosestället (mm.. jag är bra på trädgårdsproduktsnamn känner jag!) var undangömt, men fick flytta till framsidan där jag tycker den passar så mycket bättre

Och så slutligen; påskriset! Är bara vi och barnfamiljerna som har det, men jag tycker om att pynta. Det blåser dock rätt ordentligt, så granen på gården har sig en och annan rosa fjäder den med.

Intill står påskliljor som vägrar slå ut, är lite avis, då grannens står i full blom.


Sedan har jag satt en del lökar och rensat upp i rabatterna. Lökarna som redan fanns där är identifierade, tulpaner var det:) Köpte en del fröer igår också, så nu har vi en himla massa, men de får vänta tills vi är alldelens säkra att det inte kommer någon mer frost.

Medan jag jobbat på framsidan har Marcus tagit sig an jätteprojektet som är vår bakgård. Blandannat har han börjat på valphagen såsmått. Men främst så har stått en stor ful 'sandlåda' mitt på gården, som jag hatat mig till döds över. Det heter tydligen pallkrage, och den har Marcus bestämt sig för att kassera. Äsch, lite sand, tänkte vi.. Pyttsan! Inte lite djupt var det, men han är på god väg, min goding. Där ska vi så laveeendel sedan, åh vad jag längtar! En av mina favoritdofter, alla kategorier.

Själva pallkragen (vilket löjligt namn!) ska få flytta till ett hörn av trädgården och bli ett litet grönsaksland. Eller ja, jordgubbsland ;)

Idag är det mulet och jäkligt, med andra ord är det nog inomhusaktiviteter som gäller. Så nu väntar vi bara på gröngräs och solsken (snälla solen kom tillbaka!)

Poff, borta!

Ser att ett par månader försvunnit ur arkivet, tråkigt:( Vet faktiskt inte hur man fixar det, hade vart kul att få igen om någon vet så hoja, vore tacksamt!

Långa led och loppisfynd!

I helgen har svärmor hållt loppis, och idag beslöt sig mamma för att titta förbi, bara för att hitta fynd..åt mig, haha! Små, söta, rosa fönsterlampor som Christer fått i 30-årspresent, likadana som mamma fått när hon fyllde 20, lustigt det där! Här är de iallafall, riktigt Emmiga tycker jag, och har en självklar plats i mitt rosa kök:

Trädgårdsprojekt!

Hej mina vänner :) Så börjar en varm och solig helg komma till sitt slut! Tyvärr har vi varit sjuka större delen av den, men det deppar vi inte för, det ska nämligen bli närmare 18 grader varmt i veckan, vilken lycka!

Imorgon, när vi endå har ärenden i stan ska vi påbörja shoppingen till trädgården så smått. I vanlig ordning lusläser jag reklamblad för att få en uppfattning av vad jag vill ha, och det blev lycklig det med. Har länge velat ha amplar vid ytterdörren, samt en välkommen-skylt, och titta här vad jag hittade i ett av dessa reklamblad:


Tadaaam, en välkommen-ampel! Och nästan gratis dessutom... Ska titta närmre på den imorgon, och är den så fin som den ser ut blir det ett givet köp. Ni ska såklart få se när det börjar se vettigt ut härute. Än så länge har vi utan tvekan tråkigast på gatan, men vänta ni bara!

Det är svårt..

..Att vara folkskygg när man prommenixar med våra små älsklingar i släptåg. Särskilt fort går det inte heller, mycket tack vare unge herrns fallenhet för pinnar och allt som flyget förbi, samt att alla, alla ska pussas och kramas, och jollra och puttesnutta. ÅH vad jag älskar hur hundar förvandlar människor. Otroligt intressant det där faktiskt. Vad jag egentligen ville komma fram till var att jag är glad åt små söta hundar som ger mig en anledning att släpa ut mitt blekfeta arsle i solen lite då och då.

I övrigt är jag sjuk, men gnor på endå. Fick ett ryck och rensade heeela rabatten, som är en lång bit. Under allt skit och bråte hade en hel del lökar tittat fram också. Vad de kan vara har jag ingen aning om. Måste vara fleråriga, för jag har bestämt inte satt dem. Jaja, nu är det vår ute iallafall! Har införskaffat en flagga jag ska sätta upp, och så står påskriset ståtligt intill en kruka påskliljor som jag hoppas slår ut snart.

Det var det, bilder kommer! Kanske en variant av gissa lökarna? (Höhö)

Mitt favoritrum!

Ja, mina vänner, nu kommer vi till mitt favoritrum i huset, min walk in closet! Den får dock jobba extra som kontor, och ser ut lite såhär:

Här sitter jag och pluggar, bloggar, surfar, lite allt möjligt. Allt är hysteriskt rosa, skrivbordet heter Mikael och finns på IKEA.

 


 

Nu till det roliga!

I den här lilla, lilla garderoben bor alla mina vardagskläder. Fick rensa bort 75% nu när jag gått upp ett par storlekar, så detta är vad som kvarstår av..tisdagskläder!

 


 

 

Så till de kläder jag har på display. En rack med kavajer, kostymer och käcka små dräckter, och två stycken med mina favoritklänningar.

Helst ska de vara rosa, blommiga eller hemskt, hemskt blanka.

Lite dumt, kan tyckas att ta upp ett helt rum med klänningar som 'aldrig' kan användas, men de som känner mig vet att jag inte drar mig för att fira torsdag i en gräddbakelse, right?

 

 


 

Det krävs en del tillpiffning för att må som alldra bäst. Det sköter jag här:

 

I lådorna finns oändliga mängder med produkter och verktyg som aldrig ser dagens ljus, men sådan är jag, allt för lat för skönhet!

 


 

Och så till det allra, allra bästa med det bästa rummet, SKORNA!

 

(Ja, jag vet att vissa skor saknas, de är missing in action, men jag hittar dem nog snart :) De stackars skor som inte valdes ut till hyllan bor just nu i en resväska. Tips till snygg förvaring till dem uppskattas!)

 


 

Stor kärlek till princesskyltar och min fina pojke som tagit bilderna, mindre kärlek till Nalle puh-bårdar, men ska man tro hussäljare är det nog inte länge till de är passande, höhö. Det var allt för idag, hej!

Fina bilder wiie=)

Min fina söta älskling har tagit bilder på diverse rum här i huset som är sååå mycket bättre än vad jag lyckades skrapa ihop, håll till godo!



Kontorskarl

Min fina älskling har äntligen fått ordning på sitt kontor, som brukar vikariera som gästrum. Det har sätt rätt tråkigt och tomt ut, därmed har det varit särskilt lockande för honom att använda det. Därför bestämde jag mig häromdagen för att ta fram min händiga sida och fixa till lite, 'förstora' skrivbordet, skruva ihop gamla vardagsrumsbordet och pynta lite. Ni vet, det där tjejer gör bäst. Hur som helst tycks han vara rätt nöjd, och tog precis en bild jag tänkte dela med mig av;

OBSERVERA Hello Kitty kudden:)

 

Bjuder på en förebild också, lite skilnad blev det endå:)

 

 

 

Praktiken över, more to come!

Jaha mina vänner! Praktiken är över för min del, men det gick så fint, så att detta bara tycks vara början på mitt arbetsliv! Vad behöver man då? Jo, en namnskylt! Så, det är vad jag sitter och pular med :)

Annars är vädret grymt, och jag har tänkt grilla.. och fota bättre bilder, som jag lovat!

Snabba puckar!

Haha, jag fick nästa lite dåligt samvete efter att ha utlovat bilder så länge och inte uppfyllt detta. Därför tog jag lite snabba bilder, dock utan trevligt ljus då det snöar (!!) ute. Det påstås dock att vi väntar ljuvligt väder i helgen, då kanske ni kan få ett bättre gäng, men vi börjar såhär;

(Bort med den bilden, inser hur hemsk den var)

 

Och nu ser jag hur kass bilden är ;) Min målning av kakelskarvarna blev visserligen av, sämre blev det dock med skrapande av resterna... Sedan ser ni vår underbara nya kaffemaskin (tack mormor&morfar!) som tillsammans med micron skapar en kabelhärva jag (Läs; Hej älskling...blinkblink) skulle vilja gömma. Menmen, nu ser ni i vilket fall de fina, nya luckorna jag älskar. Och, oroa er inte, det ser inte alls som hemskt ut i verkligheten, måste blivit något fibbel med kontrasterna.

Ursäkter, ursäkter. Nu ska ni istället få se min favoritdel:

 

Fina, fina, älskade köksö! Har velat ha en ungefär föralltid, och nu är den på plats! Stolarna är högst tillfälliga, klädda i vaxduk. Är ute efter ett par i trä som matchar skåpluckorna, men det får ta sin tid. Tillsvidare njuter jag av mitt nya, luftiga, och alldelens underbart rosa nya kök :)

 

Grace of God.

Idag är jag tacksam för en hel massa saker! Vi kan väl göra en lista?


-Vår, värme och grillväder!
Idag blir det hemmagjorda, grillade hamburgare, mmm...

-Snödroppar!
Igår fick jag syn på de första, och det sprätte i hela själen.

-Björkfanéer och rosarutigt!
Mitt nya, fina, ljusa och ganska rosa nya kök närmare bestämt. (Hejda er oro, bilder kommer!)

-Obakfyllan!
Att vakna morgonen efter skumpa och vitt och bara må sådär fabläst.

-Långa lördagsmornar!
Med gott om tid för vintagebloggar.

-Det ljuva 50-talet!
Och att bli så inspererad av ovanstående att man bara måste måla ansiktet med en prick i nattsvart eyeliner.

-Min fina fästman!
Eller; festman! För med dig är livet en fest, hur illa man än kan tycka om felstavningar.

-Mina ljuvliga små ulltottar!

hemmahosemmaomarcus

Hej allesamman, och välkomna in till oss! Här bjuder vi på bilder från vårt charmiga lilla hus, och får ta den av vår vardag tillsammans med våra älskade vovvar, eller snarare bäbisar; Leija & Fluffy. Stig på!

RSS 2.0