Mamma/Huddini?

Jaha mina vänner, då var det dagen före dagen D. Mor och far åker alldelens strax hemifrån men anländer här framåt aftonen imorgon. Bilen är packad och mamma är stolt, men det förstår jag! Bilen var redan full, och endå lyckas hon så in en köksö i massiv ek där någonstans. Helt fantastiskt!

Så, imorgon ska jag iväg på IKEA, vet inte huur många gånger jag gått igenom hemsidan. Finkammat efter småprylar som behövs för att sätta DET i huset. Vi börjar ha alla byggstenar i hemmet, möbler till alla rum, men det saknar endå de där små sakerna som gör helheten, hemtrevligheten. SÅ, det är missionet imorgon.

Och sedan, mina vänner, får jag ääntligen ett nytt kök! Vackra lacerade ekluckor istället för de hysteriskt tråkiga sovietluckorna som sitter där nu. Diskret strukturerade, pappersmassegrå och så matchar de inte riktigt varandra.. Får nog slänga upp dem på blocket sedan, vet inte var tusan jag skulle rymma dem annars.

Jaja, nog tjatat, ni ska bara få se min blivande brödkorg. Ur IKEAS nya siljelinje, som jag tycker är världens vackraste (Dessutom matchar den mina köksgardiner på pricken!) :

Bättre bilder/bildbomb

Efter många misslyckade försök att få fina bilder på huset har Marcus varit så snäll att ta över. Ni får ursäkta att det är lite stökigt, men det är faktiskt levande människor som bor här ;)

Vardagsrum:




Till helgen kommer det in hysteriska fönsterlampor i guld, kuddar, matta och annat pynt i lila och sådana där fina ledkvistar, picture that :)

-

Biblotek/matsal (Vet fortfarande inte vad jag ska kalla rummet????




Och här ser ni mitt nya favoritrum!=) Lampan mellan fåtöljerna är tillfällig, jag vill hitta någon stor vacker riktigt gammal lampa att byta ut den mot. Secondhand perhaps?

Det var det!

Min fina :)

Bara en bild på min fira prins och mig när vi provade ut våra nya fåtöljer, de va såå mysiga, så vi plojde lite.

Ville bara skriva hur fantastiskt mycket jag älskar den här mannen, han är verkligen hela min värld. Kan inte tänka mig ett liv utan honom. Sedan vi träffades tändes ett ljus i mig: Hopp! En fantastisk känsla som jag inte känt sedan jag var liten, då den lågan slocknade redan i unga tonnåren. Med Marcus, och bara med honom kan jag bli hel och få ett värdig liv. Jag kan bli frisk, vi kan bli det tillsammans. Och för det är jag honom evigt tacksam. Mitt hjärtegrym; Amor vincint omnia, föralltid.

Helg i hemmet!

Ja, mina vänner, igår var det garageutrensning som gällde. Eller snarare omstrukturering kanske. Hursomhelst önskar jag att jag tagit en före och efter-bild. Helt galet. Passade på att göra vår i februari på uteplatsen också. Utemöbler, grill och dylikt flängdes ut, och så blev det en hiskerlig massa skräp, så vi får hålla tummarna att grovsopbilen kommer vår väg inom en snar framtid.

Dessutom har jag skrivit en formell arbetsansökan i helgen, kunde visst bli struligt om det bara gjorts upp över telefonen, så då var det gjort, kan ju även vara bra inför framtiden att lära sig hur man 'ska' göra.

Imorgon börjar en vecka jag sett fram emot väldigt, väldigt länge. För det första kommer vår lilla dunboll Fluffy ned, och välkomnas till sitt nya hem. Dessutom kommer min underbara fina lilla familj ned, tillsammans med min biiil jag tjatat så offantligt om. Sedan kickar projekt: renovera köket! igång. Med i bilen finns även all min shopping över jul, alla köksapparater och julklappar och annat fint. Och, som om inte det vore nog blir det en sväng till IKEA för valfria fynd. Helst av allt vill jag att det här ska stå och vänta på mig i fyndhörnan:

Kristalldrömmar




Ja gott folk, kristallkronan har kommit, och jag är så evigt lycklig. Den glittrar så fint, och gör verkligen hela rummet! Dock blev det än mer uppenbart att finrummet behöver målas ett varv till.. är dock sugen att sätta tapet en vägg, kanske något liknande den här..


Annars då.. Tja, jag sitter och väntar på en DHL leverans som jag inte för mitt liv kan gissa vad det är, men det ska nog bli spännande det också.
Körkortet blir försenat och jag är flyförbannad över det. Trafikverket hade inte beslutat om jag kan köra med min medicin, men vad sjutton, det känner jag väl bäst själv, och det är ju inte som om den är jätte brutal eller någonting.. Suck, aldrig ska väl något vara enkelt, eller hur? Det blir förskjutet till strax efter praktiken så sisådär v. 11- v. 12 räknar jag med att vara klar, och det får väl duga, antar jag.

På bättre nyhetssidan är att jag har förälskar mig i en bil, som till och med dög för pappa, så den kommer kippe ned med nästa helg och jag är stolt bilägare wiiiie :)

Måste dock rensa ut garaget först. De fula gamla sofforna står nämligen där tillsammans med utemöbler och annat skrot.

Nu plingade det precis på dörren, det var sovrumslampan jag avbeställt för att den var 'slut på lager' och modellen hade 'utgått' ser man där.. den fanns visst ;)

Hundsömn

Jaha mina damer och herrar, då var det hundinredning och liknande som stod på tapeten. Leija bor just nu i en skokartong med filtar i (men mest i soffan..eller sängen!) för att hon kissade sönder sin förra, som fick slängas.

Så, en säng till en prins, och en prinsessa, tips någon? Hittar jag inget bättre får jag gå till babyhörnan, där bland annat dessa skönheter finns:

 

Jag ÄLSKAR dem, men så är det Leijas kissande. Hon har blivit otroligt mycket duktigare, men.. vågar man?

Alla hjärtans dag..(nästan!)

 

VARNING FÖR WEBCAMBILD!

(Som ni såg på fåtöljbilderna är jag inte någon hejare på vanlig kamera och så.. får be Macke ta hand om kameran i afton:))



Lovade en bild på den nya hårfärgen så, Här har ni det! Det är brunt, och.. tro det eller ej, men jag gillar det!



Aaaanyways idag är det lördag, har sett fram emot den här dagen hela veckan. Eftersom jag har risk1an på tisdag, firar vi alla hjärtans dag idag! Vi började med tårta 12 inatt, och i afton ska vi ut och äta. Det finns en söt liten thairesturang nere i byn som precis har renoverat och har nyöppning i afton, och för en sisådär 2 veckor sedan lyckade jag boka det sista bordet för kvällen, så jag antar att det är rätt poppis. 4-rätters, låter lite skumt, är van vid 3, 5 eller 7 rätters, så det här blir spännande.

Något annat har jag inte att berätta, har lite inredningspaus idag, tänkte leta lite kablar och stickproppar idag, that's it! Eller ja, hundbäddar och skålar också, snart kommer ju lillen, och jag vill att de små ska matcha :)

En bra dag, en fredag:)

Idag är en bra dag!

Solen sken när jag vaknade, så jag begav mig ut. Påväg till tempos delikatessdisk för något smarrigt kött såg jag en liten lapp 'Kupan-fyll en påse 50:-' Så dit begav jag mig med raska steg. Den första påsen fylldes med pussel, spel och böcker. Sådant där som jag verkligen, verkligen vill ha hemma men som känns så oförskämt dyrt. Den andra påsen fyllde jag med de vackraste ting, vaser, krukor och liknande SEN hittade jag silverhörnan...som ingick! Salladsbestick, ett kaffeset och ett par ljusstakar rikare blev jag.. Helt galet!

Sedan har jag börjat må bättre personligen igen, börjat ta tag i mig själv. Har tilloch med en human hårfärg som jag trivs med. Som inte är tuggummiblekt. Bild på det får ni säkert se imorgon :) En till fantastisk lapp trillade jag förresten över idag med. En tjej som driver nagelfix som UF företag, sätter tippar, manikyrerar och liknande. Tycker det är så mycket roligare att punga ut pengar när man hjälper någon som uppskattar det.Och visst är väl livet lite roligare med snygga naglar?

Efter mycket bråk med trademax (OBS rekomenderas INTE, håller inte leveranstider, vad de lovat eller något liknande) väntar jag äntligen mina leveranser. Tiderna ändrades från 3-6 dagar till 1 månad, till slutligen 4 månader.. Nej tack. Så nu ska jag äntligen, äntligen få mig en kristallkrona! Okej, den är inte antik, och prismorna är säkert i glas, men vad gör väl det om 100 år? Jag är lycklig :)

Skobekymmer och väskbesvär...

Idag har jag tagit tag i något jag skjutit på allt för länge, nämligen den vackraste inredningsdetaljen av dem alla, skor skor skor! 2 sopsäckar har lurat i en skrubb i ett halvår, och mina pärlor har gråtit många tårar.. om skor kunde gråta. Nu blir jag känslig här, nog med dravel.

Jag köpte för länge, länge sedan en vit expedithylla med 16 fack som sådan:



Lite tråkig, kan tyckas, men jag vill ju inte stjäla spotlighten från de egentliga stjärnorna. Tycker dock inte de kommer fram ordentligt, men min fina M talar om spotlights eller underlights eller vad det nu var.. Blir nog kanon, bara de får stråla!


Gott folk, vi ska inte tala om ångesten som kom i och med urvalsprocessen. 32 par skulle väljas ut (plus gloryhyllan längst upp då, men de var redan förutbestämda.) Tänk er då att ni har kärlek som mäter två hela sopsäckar och utav dem ska välja 32...32! Kändes lite som att skicka sina barn till bödeln, fast ännu lite värre. Att dömmas till en livstid av glömska och garderobsbekymmer, nej hu!

Bildbevis!

Ja, den ''nya'' fåtöljerna kom som utlovad imorse. Dock är den inga örlappsfåtöljer strictly speaking, dessutom är den i nöttaste laget och var ett riktigt pain att få ihop, men nu står de iaf där, och det finns därmed en whiskeydrickarhörna installerad. Om sanningen ska fram ska jag väl tragla mig igenom beteendevetenskap i just den hörnan, men vem vill leva i verkligheten?

Så, allt i dokumentationens namn har jag (Läs;försökt!) fotat rummet.. Som vi kallar matsal, biblotek, finrummet.. Allt det där man kallar ett rumm som används allt för sällan, där man kan crama in allt som inte passa in i vår moderna, hektiska vardag.



1. Min favoritdel av huset, en utbuktning mamma har lärt mig kallas... och så har jag glömt det! Underbart. Hursomhelst, mina gardiner är min kärlek, men JA det behöves ett tredje gardinfäste, de är något tunga. Därutöver är fönsterlampor och andra dekorationer på G.
2. Älskade, älskade bord. Och ja, duken ska strykas. Och placeringsmattorna ska väck...när jag lär mig äta på vit duk. Lika väl att ni vänjer er med dem, med andra ord.
3. Fåtöljerna i fråga. Lite för stora för min orginalplan, men jag ska nog lösa det på något vänster. Var fullkomligt omöjligt att fånga dem båda på bild tillsammans, menmen.
3. The source of mycket diskution i vårt hushåll, och i övriga familjen. Vad är detta? Jag kallar det för en skänk, och jag tror att jag har mor med mig i det laget, medan pappa och M beslutat sig för att det är ett skåp, rätt och slätt. Kanske måste fråga lillebror när han är på besök han kan ju...sånt?

Haha, den här bilden blev jag nästan tvungen att posta. Min prinsessa kräver sin rätt. I vanlig ordning måste hon provsitta alla möbler som flyttar in, och denna gick hem! Ergo; Om den duger för leija duger den åt mig!

Ny bild och gamla fåtöljer

Ja, som rubriken lyder. Imorgon får jag ääntligen hem de perfekt slitna gamla örlappsfåtöljerna i konjaksfärgat skinn jag fyndat på blocket! Har till och med frigjort plats åt dem. Blir en kanonmysig läshörna i matsalen/bibloteket. Ser mycket fram emot det.

Och så har Fluffys uppfödare tagit nya bilder, och äntligen har vi fått se vårt lilla underverk igen. Om ni bara anade hur mycket vi längtar efter att få hem honom och presentera honom för stora (Läs;lilla!) syster Leija!

 

Här ääär han, i alldra hösta person. Och så är han tydligen lika kramig och lealös som alltid. Nu får tiden allt gå fortare!

 

Annars.. kör jag på i rasande tempo, det är många lektioner inbokade framöver. Jag råkade ut för en otäck sladd sist och är lite smårädd nu, men det går nog över ska ni se. Det lutar förövrigt mot en annan bil nu, lika gul även denna, men lite mindre fel, lite billigare skatt. En lite smartare bil helt enkelt :)

 

That's all for now folks :)

HUVVA/HURRA

Efter många timmars slit, en otrevlig DHL-gubbe och bokstavliga blåsor i händerna har vi äntligen fått vår nya soffa på plats! Problemet? Den är enooorm! Så, vår ursprungliga möbleringsplan gick åt helskotta och vi fick tänka om. Nu står den i vilket fall på plats, och tjusigt blev det!

 

Sådär :) Och JA klockan ska centreras. Dessutom måste förmodligen det fina bordet bytas. Lite synd, för jag tycker verkligen om träslaget, men det är alldelens för stort. Behöver ett mindre bord som man endå rymmer varsinn laptop och pizzakartong på ;) Tips? En sisådär... 110 cm, eventuellt fyrkantigt?

 

Det var allt för idag. På fredag ska plädar inhandlas och när mor och far (och bror? bäst för dig!) kommer, kommer även mattan och alla de prydnadskuddar jag fyndade efter jul ner. Blir mer enhetligt och säkert supertjusigt då!

hemmahosemmaomarcus

Hej allesamman, och välkomna in till oss! Här bjuder vi på bilder från vårt charmiga lilla hus, och får ta den av vår vardag tillsammans med våra älskade vovvar, eller snarare bäbisar; Leija & Fluffy. Stig på!

RSS 2.0