Ännu fler goda nyheter!

Imorgon är det jag som skriver in mig på körskolan! Man kan bara bo i en by, med en, snordyr mataffär en viss tid innan man inser att man faktiskt tjänar på att ta körkort. Speciellt när man stup i kvarten behöver ta sig in till stan för skolärenden, läkarbesök, behöver något till huset eller helt enkelt vill.. shoppa?

Ja, en shopoholic i buss är ingen hit! Märk väl att jag gjort flera IKEA-resor med buss, stora inhandlingar blev det, och jag svär varje gång på att inte göra om det.

Och nu, nu är det äntligen dags. Jag har skjutit på det här alldelens för länge, av ren lathet, men kanske framförallt för att jag har varit för feg.

MEN NU är det bokat. Blir en intensivkurs, för sådan är jag. Intensiv.

Har dessutom ögnat in en riktig liten pärla som jag hoppas glida runt i inom kort. Den ärgul och har kurvor som en kvinna. För sådan är jag, vardagspervers. Åtminstone när det gället bilsmak.

2 år, ny soffa och nytt firande!

Hej gott folk! Sedan vi hördes sist har en hel del hänt.

Mitt hjärta och jag har firat två år tillsammans, det såg ut ungefär såhär:


1. Bordet står dukat för fest! Är fullt medveten om att jag saknar en duk, tips?
2. Jag är mitt alldra charmigast jag, med en misslyckad hårfärgning som blev lila, och röda ögon.
3. Min prins var magsjuk dagen till ära, stackaren! Bäst att byta skumpa mot apelsinjuice.
4. Förrätten var en smörgåsbakelse (tänk minismörgåstårta på formfranska!), recept snott från en mycket charmig dam jag stött på i senare dar. Min är passande nog hjärtformad istället för rund, och med räkorna utbytta mot fetaost, då mitt hjärta inte är särskilt förtjust i dem.
5. Oxfilé stod för huvudrollen i huvudrätten, och åh.. kan vara den bästa jag ätit på..många år!
6. Presenter blev det också! Min present hann precis komma, och var såhär tjusig. Den Marcus ska få har ännu inte dykt upp..suck!
7. I paketet fanns ett hjärta från mitt hjärta! I guld, med matchande örhängen till, fint ska det va! Tusen tack!

Sedan hamnade vi i paltkoma resten av kvällen.. Mott morgonkvisten gjorde vi dock ett stooort inköp, som vi klassar som en present till varandra! Nämligen 120 kilo soffa!

Inte mindre än den här förtjusande u-soffan från trademax, känner mig så otroligt nöjd! Väntar bara på ett samtal från DHL, rörande när de har planerat att leverera pärlan, tillsammans med lite annat smått och gott vi lagt fingrarna på. Blandannat en golvkandelaber som jag velat ha ungefär..föralltid, en ljuskrona till taket och diverse annat plock.

Med detta i åtanke har jag påbörjat en jätterensning här hemma. Så nu ligger de gammla sofforna, tvätt och diskmaskin samt diverse balklänningar uppsnörda på blocket. Nu tror jag inte jag får någon större slant, men alla bäckar små.. Dessutom är det en klar vinst, jämfört med att köra dem till soptippen själv, som var plan B.

Nytt firande var det ja. Åh, ni anar inte hur stolt jag är över migsjälv. JAG har fått jobb. Mitt alldra första, och det känns så otroligt bra!


I huset som du byggt.........

Hej mina vänner!
Jisses, vilken effektiv dag vi hade igår! Vi städade i förrådet, Marcus kopplade och satte ihop lampor (icke att förglömma, byggde en kylplatta till min dator) satte upp en svävande hylla med spotlighbelysning, osv osv osv.

Dessutom tog vi en prommis till den lokala möbelaffären! Såhär såg det ut:

På gatan där jag bor :)
(Se!! Lite snö har vi allt!)

Vi bestämde oss för att gå genom 'stads'-parken, där den här fina ån flyter.
(Varför Marcus bestämt sig för att ha med mig på var och varannan bild is beyond me, vi såg ut som turister=))

I parken finns supercharmiga ankor, främst en av dom som är otroligt tam.

Det var en låång väg att gå.

Men inte särskilt svårt att hitta!
Och här är vad jag kom hem med:



Insperation till vardagsrummet! Var såå snyggt, en länga tapet på 4 väggar, och så samma tapet uppsatt på en hel vägg, det snor vi!

Soffunderingar

Hej gott folk!
Ser ni den nya designen, haha! Oroa er inte, en seriös version kommer inom kort. Den här är mest till för att reta slag på människor i min närhet som inte riktigt delar min passion för rosa, sockefluffiga ting.

Hur som helst sitter jag och funderar kring vita soffor. Tokstolle! Säger ni säkert nu, men våra små hårbollar. De som känner mig personligen vet nog mycket väl om min fallenhet för mat och dryckspill på toppen av allt. Men vitt skinn då? Fuktig trasa så var det rent och fint. Då var det problemet ur världen..

Men då kommer vi till nästa. Hur inreder man runt en vit soff? Jag vet preciis vad jag skulle vilja ha, byta ut allt i matchande vita set. Nu är vi ju inte gjorda av pengar, jag känner mig inte så sugen på IKEAS lack-serie, och vi har dessutom riktigt fina trämöbler. Så, behålla dem vore ju att föredra.

Sedan har jag ju handlat för glatta livet under hemmavistelsen, med en mörkt färgad soffa i sinnet. De många, många attiraljer jag investerade i var alltså i den stilen. Mörkt lila, grått och svart.

MEN, menmenmenmen. Varför funderar jag då ens över en vit soffa? Jo, för att vi eventuellt fått napp på en riktig drömsoffa som är just vit.

Dessutom skulle jag ha en bra anledning att köpa en sådandär fin, stor vit skorstensfri kamin som jag så länge drömt om. (En idé, vilken min mor så brutalt stulit!)

Badrumsnytt!

Idag har en hemskt trevlig hantverkare varit på kaffe. Vi kikade, mätte, diskuterade och jag log. Vi kom fram till världens bästa lösning, vi ska köra in ett lejontass-badkar! Vilken lycka, en sådant har jag drömt om sedan jag var barn. Känns väldigt Maddona, känns väldigt Emmigt, känns väldigt bra!

Home sweet home!

Ja, gott folk, vi är hemma igen! Och i godan tid, läste i den lokala tidningen att usla inbrottstjuvar nått vår lilla by. Det må jag säga, här som är så tyst och lungt. Menmen, när katten är borta dansar råttorna på borden. Tur att min bättre hälft är en paranoid jäkel då, så vi slipper oväntat besök. Fast.. särskilt oväntat blir det väl inte, med raketlarmet Leija i farten!

Hur som helst kändes det fantastiskt fint att komma hem. Huset stod kvar där vi lämnat det, intakt och ouppbrunnet (fantastiskt ord, inte sant?)

Min käre karl har jobbat hårt på att få bästa möjliga internet, och grymt blev det! Det, tillsammans med min nya, fabulösa rosa dator, gör att bloggandet här nog kommer att öka:)

Idag fick kläderna mina sig en rejäl rensning, och det börjar äntligen bli ordning i skåp, lådor och garderober. Med andra ord, vi börjar vara allvarligt inflyttade.

Sedan har det börjat droppa in både mail och telefonsamtal rörande golv och väggläggning i badrummet, spännande!

Så, det var allt för idag, adjeux!

Badrummet var det ju också..

En hysteriskt övertaggad mor påminnde mig precis att en badrumsrenovering ligger inför dörren den med. Tja, någon gång under året är väl mer mina mått. Har i vilket fall som helst talat med hantverkare som förr eller senare kommer och tar en titt.

Och, eftersom modern min är en sådan extrem nörd, har även en youtubevideo snickrats samman, med en tanke hur det eventuellt kan komma att se ut. (Lägg väl märke till den...rogivande(?) musiken hon valt att lägga till, haha PUSS)




Köksnytt!

Åh, gott folk! Nu händer det grejer här :) Vi ska renovera köket! Hurra vad kul, och vad glad jag blir. Mamma är så jäkla grym på det här med renovering på en budget, och snyggt kommer det bli. Ljus björkfaner, närmare bestämt IKEA:s ädelserie. Närmast bestämt av allt, den här:


Och jag är såå glad för det! Nu gäller det bara att invänta moderns nedkomst så att vi slipper sneda och vinda skåp, som hade vart resultatet om det var damen av huset själv som trollat upp dem. Lite sugen på en köksö är jag allt också, men hur det blir med det... får vi se i ett senare skede! Så, fortsättning följer!

Uppdatering :)

Ojsan! Här var det länge sedan jag skrev..

Det händer en hel del på hemmafronten, trots att vi varit frånvarande en tid. Till jul överröstes vi av julklappar för att förbättra hemmet, och vi är så oändligt tacksamma!

Bäst av allt var nog tvätt och diskmaskinen. Det är nämligen så att vi blivit förda bakom ljuset av föregående ägare som lämnat oss med icke fungerande tvätt och diskmaskin. En liten detalj han glömt att nämna som nästan gav oss vattenskada, jippy! Dessutom är personen i fråga icke anträffbar, och trots dessa fortfarande står skriven på vår adress, suck!

Men, nu ska vi inte vara negativa! Nya maskiner somsagt, och allt annat man kan tänkas behöva; micro, tekokare, brödrost, cupcakemaskin, symaskin osv osv osv. Kaffemaskinen var varmt välkommen, har ju blivit så bortskämd med lyxkaffe under vår tid här uppe i norr, inte kan man åka hem till vårt läckande skråll då inte ;) Nä, tack somsagt, känns som ett helt nytt hem detta:)

Dessutom är älskade sambo en man full av överaskningar, det tycks vankas nya soffor framöver! Underbart, inte sant? Har aldrigt riktigt gillat de vi hade, mest pga den olivgrönafärgen. Jag är hemskt sugen på ett vardagsrum i maffiga, lyxiga färger så som purrpurr, guld, granit och blyerstgrått. Denna gång blir det nog ett kraftigt, mörkare tyg som är lätt att hålla rent efter mitt ständiga spillande och våra små hårbollars framfart!

Appropå hårbollar förresten.. Vi får tillökning i familjen senare i vinter! En liten mittel spitz som kommer att heta Fluffy, och lyckan är gjort. Han är en fantastisk liten varelse med en stor personlighet. Så nu blir det att barnsäkra där hemma, haha! Vi längtar efter dig :)

hemmahosemmaomarcus

Hej allesamman, och välkomna in till oss! Här bjuder vi på bilder från vårt charmiga lilla hus, och får ta den av vår vardag tillsammans med våra älskade vovvar, eller snarare bäbisar; Leija & Fluffy. Stig på!

RSS 2.0